Cum scăpăm de punctele negre

Punctele negre au reprezentat întotdeauna o problemă delicată şi stânjenitoare. Spun "delicată" pentru că, de cele mai multe ori, punctele negre sunt prea mici, prea apropiate, în zone prea dificile pentru a putea fi scoase cu uşurinţă, şi "stânjenitoare" pentru că, să recunoaştem, nimănui nu îi place să umble pe stradă cu aşa ceva pe nas. Printre remediile cele mai simple se numără usturoiul proaspăt şi lămâia. În continuare vă voi împărtăşi câteva reţete simple, pe care le puteţi prepara acasă. Atenţie! Nu e suficient să le folosiţi doar până la dispariţia problemei, pentru că ea va reveni cu siguranţă, mai ales dacă aveţi un ten gras. Ca de fiecare dată, este mai bine să previi decât sa combaţi, aşa că vă sfătuiesc să faceţi din această practică un ritual destul de frecvent.

Mai întâi de toate, indiferent ce fel de tratament sunteţi pe cale să efectuaţi, este bine să vă asiguraţi că porii sunt deschişi, pentru a permite o curăţare/hidratare în profunzime. Se fierb 400 ml de apă, peste care se aruncă frunze de busuioc uscat. După ce a dat în clocot, se adaugă 2-3 picături de ulei de lavandă (sau un ulei despre care se ştie că are efect împotriva acneei, cum ar fi cel de tea tree, lemn de santal sau palisandru). Folositi amestecul pentru a face o baie de abur de vreo câteva minute.

1. pastă din seminţe de ridichie.

2. pastă făcută din coajă de rodie coaptă şi suc de lamâie verde.

3. aplicaţi suc de mentă pe zona cu probleme, lăsaţi pentru 15-20 de minute şi clătiţi cu apă călduţă.

4. luaţi o felie de lămâie şi masaţi cu ea zona afectată; acest remediu este benefic mai ales pentru zona din jurul nasului

5. tamponaţi uşor faţa cu 2 căţei de usturoi zdrobiţi, o dată sau de două ori pe zi.

Sper că v-am fost de folos!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ads 468x60px

Social Icons

Popular Posts

Featured Posts

Un produs Blogger.