Dezintoxicare în 30 de zile


După cum am promis, iată regimul de 30 de zile de sucuri de fructe şi legume. Aveţi câte o reţetă diferită pentru fiecare zi.


Ziua 1
1 măr necurăţat (preferabil verde)
100 varză albă
1/2 lămâie (cu tot cu coajă)

Ziua 2
20 g căpşuni
50 g gulie
1 felie pepene galben
1/2 lămâie (cu tot cu coajă)

Ziua 3
2 buc. mango (decojite, fără miez)
1/2 lămâie (cu tot cu coajă)
1 lingură miere (se dizolvă mai întâi în apă caldă, se lasă să se răcească şi se adaugă peste fructe)

Ziua 4
1 măr
100 g castravete
1/2 lămâie

Ziua 5
100 g struguri
60 g ţelină
1/2 ananas

Ziua 6
50 g ananas
zahăr cristalizat

Ziua 7
10 g ciuperci uscate (se înmoaie mai întâi în apă caldă)
120 g struguri
10 ml miere

Ziua 8
50 g sparanghel (mai întâi se fierbe în apă clocotindă pentru 5 minute)
10 g coriandru
15 g ceapă
2 linguri zahăr brun

Ziua 9
1 banană
100 g dovlecel
50 g măr
100 ml apă

Ziua 10
300 g varză albă
1 portocală
1/2 lămâie

Ziua 11
500 g pomelo

Ziua 12
2 banane
150 g pepene galben
200 ml lapte degresat

Ziua 13
100 g dovleac
1/2 portocală
200 ml lapte

Ziua 14
150 g lotus
1 măr
1/2 lămâie

Ziua 15
150 g lotus
1 măr
1/2 lămâie

Pentru a îmbunătăţi gustul sucului puteţi adăuga şi un praf de sare de mare. Procedeul este acelaşi ca în cazul mierii: se dizolvă în puţină apă caldă, se lasă să se răcească şi se adaugă peste restulo amestecului.
Aflați mai multe »

Mâncarea organică şi avantajele ei. Dieta cu alimente crude

Mâncarea organică se constituie din orice tip de fructe, legume sau produse de origine animală neprocesate, nerafinate, cultivate/ crescute fără ajutorul insecticidelor, ierbicidelor, hormonilor de creştere sau a altor tipuri de chimicale. Animalele de la care provine mâncarea organicăau parte de hrană sănătoasă şi echilibrată şi nu suferă modificări genetice.

Prin consumul de hrană organică nu doar că îţi îmbunătăţeşti sănătatea, dar contribui şi la conservarea mediului înconjurător.

Deşi majoritatea oamenilor cred că mâncarea organică se referă strict la fructe şi legume, adevărul este că în această categorie intră şi: carnea de vită, carnea de pasăre, peştele, pastele, sosuri de diferite feluri, sucuri de fructe/ legume, mâncarea congelată, supe cereale, seminţe, nuci, ciocolată, anumite dulciuri, pâine, lactate, zahăr, miere, vin, diverse siropuri. Toate aceste alimente nu sunt procesate şi nu conţin coloranţi artificiali, arome, îndulcitori, grăsimi hidrogenate, grăsimi saturate, grăsimi trans, aditivi sau conservanţi artificiali si, prin urmare, au un gust mai bun datorită faptului că aromele lor naturale nu au fost alterate de aceste chimicale.

Procesarea mâncării non-organice constă în utilizarea de cantităţi mari de sodiu, zahăr, aditivi şi conservanţi artificiali. Aceste substanţe dau un gust mai bun mâncării, o fac să arate mai bine şi să aibă un termen de valabilitate mai mare. Valoarea lor nutriţională este însă alterată, o mare parte din vitamine, fibre şi nutrienţi pierzându-se în urma procesului de rafinare. În încercarea de a le înlocui, se adaugă vitamine şi minerale artificiale.

Pesticidele din mâncare au fost demult desemnate drept una dintre cauzele unor boli precum Alzheimer, cancer, defecte congenitele, obezitate, etc.

Dieta cu alimente crude este una foarte simplă. Trebuie doar să consumi mâncare organică, neprocesată, negătită, integrală precum fructele, legumele, algele, nucile, seminţele, fructele confiate, etc. Cel putin 75% din mâncarea consumată trebuie să fie negătită (gătitul duce la pierderea parţială a gustului şi nutrienţilor din alimente). Trebuie să urmăm aproximativ acelaşi regim ca şi strămoşii noştrii. Ei nu îşi găteau mâncarea şi cu siguranţă nu îşi procesau mâncarea. Mâncau totul crud si consumau apă de izvor, nu de la robinet. Conform cercetătorilor, obezitatea nu era una dintre problemele cu care se confruntau strămoşii noştrii.

De fapt, dieta cu alimente crude nu este o dietă în adevăratul sens al cuvântului, ci mai degrabă un stil de viaţă. Suntem mereu ocupate, aşa că ne este greu să ţinem o cură de slăbire. Cu număratul grăsimilor, zahărului, carbohidraţilor sau caloriilor, nu e de mirare că majoritatea femeilor sunt descurajate încă de la început şi renunţă.

Aşa-zisa mâncare dietetică pe care o găsim în magazine este plină de conservanţi si aditivi.

Un astfel de stil de viaţă se poate dovedi însă foarte costisitor, aşa că, pentru început, vă propun un regim de 30 de zile alcătuit exclusiv din sucuri de fructe şi legume. În următorul articol am să vă prezint câte o reţetă delicioasă pentru fiecare din cele 30 de zile. Cura nu este doar una de slăbire, ci şi de detoxifiere a organismului.
Aflați mai multe »

Ads 468x60px

Social Icons

Popular Posts

Featured Posts

Un produs Blogger.