Cum să bei mai mult!

Că tot am insistat atâta asupra importanţei apei pentru hidratarea corpului nostru şi pentru că şi eu întâmpin greutăţi în domeniul ăsta (nu mi se face sete aproape deloc pe tot parcursul zilei!!!), iată câteva trucuri care să vă ajute să vă măriţi cantitatea de apă pe care o beţi zilnic!

1. Ai întotdeauna o sticlă cu apă la tine. Aţi observat că atunci când aveţi ceva de băut la îndemână (indiferent dacă e apă, suc, ceai sau cafea), aveţi tendinţa să surbiţi mereu câte puţin? Băutul apei va deveni un reflex, un gest instinctiv.

2. încearcă să înlocuieşti una din băuturile tale obişnuite cu un pahar cu apă. Fie că e vorba despre acea a doua ceaşcă de cafea sau un al doilea pahar de Cola.

3. propune-ţi să bei un pahar cu apă în timpul mesei sau înainte de a "avea voie" să bei unul de suc. Bea apă înainte, în timpul şi după masă.

4. adaugă bucăţi de fructe în apă, îi vor da o aromă subtilă şi îţi va fi mai uşor să o bei atunci cand nu ţi-e sete. Poţi adăuga o felie de lămâie sau portocală, o felie de castravete sau câteva frunze de mentă.

5. încearcă apa minerală. Dacă de obicei bei sucuri carbogazoase, îţi va fi mai uşor să renunţi la ele, fără să renunţi la beneficiile apei.

6. fă-ţi un ritual de dimineaţă. Am auzit undeva că mulţi dintre noi ne trezim deshidrataţi şi că primul lucru pe care ar trebui să îl facem dimineaţa este să bem două pahare cu apă.

7. se spune că de multe ori când ne e foame ne confruntăm de fapt cu o "sete mascată". Dacă o fi aşa sau nu, nu ştiu. Asta n-am încercat-o până acum, tocmai am aflat de ea. Faceţi voi un test şi spuneţi-mi şi mie.

8. puţin câte puţin. Să nu vă aşteptaţi să deveniţi peste noapte o maşină de înghiţit apă. Aveţi răbdare şi incercaţi să beţi de fiecare dată un pic mai mult decât simţiţi nevoia.

9. ţineţi întotdeauna un pahar cu apă pe birou când lucraţi, astfel încât să beţi puţin câte puţin din reflex.
Aflați mai multe »

Ads 468x60px

Social Icons

Popular Posts

Featured Posts

Un produs Blogger.