Exfolierea corpului

"Obrazul subţire cu cheltuială se ţine", spune o vorbă din bătrâni. Dacă îţi permiţi cheltuiala, atunci cheltuială să fie! Însă pentru cele care nu îşi permit să meargă pe la saloane şi să îşi facă tratamente profesioniste, există câteva lucruri pe care le puteţi face şi acasă.

În primul rând, cumpăraţi-vă un burete exfoliant. Preţul celui din imagine este de 15 lei şi îl puteţi achiziţiona aici sau îl puteţi cumpăra chiar mai ieftin de la orice magazin (nu sunt deloc greu de găsit). "Tehnica" este următoarea: intrii sub duş, stai vreo 10 minute până se deschid porii şi bla-bla-bla, apoi torni gel de duş din belşug peste burete şi exfoliezi bine bine bine de tot, peste tot. La sfârşit, pielea ta deja va fi mai fină şi crema de corp aplicată apoi va acţiona asupra pielii tale şi nu asupra rezidurilor moarte de deasupra ei. Deci, BINGO. În plus, o exfoliere bună ajută şi la prevenirea firelor de păr crescute pe sub piele.

Un alt mod de exfoliere este un scrub foarte simplu pe care îl puteţi face acasă:
Se ia un recipient cam de mărimea unei ceşti de cafea (poate fi cutiuţa de la o cremă pe care aţi consumat-o sau un borcănel sau ce vreţi voi) şi se adaugă, pe rând, puţin câte puţin, tărâţe de grâu şi ulei de măsline. Ideea este ca în final compoziţia să fie mai groasă, aproape seacă, aşa că aveţi grijă să nu puneţi prea mult ulei pentru că în acest caz tărâţele se vor înmuia şi efectul de scrubbing va dispărea. Sigur, uleiul de măsline este ceva mai scump decât cel obişnuit, dar îşi merită banii, având în vedere că lasă pielea foarte fină şi nici nu trebuie foarte mult la o utilizare.

Se foloseşte, evident, tot la duş. În cazul în care vreţi să leneviţi în cadă, nu vă sfătuiesc să încercaţi reţeta asta, pentru că tărâţele vor da apei un aspect...interesant.

Nu ştiu cam ce termen de valabilitate are acest scrub. Îl folosesc în mod curent, însă niciodată nu am preparat mai mult decât folosesc la un singur duş.

Încercaţi şi voi! Sper să vă placă!
Aflați mai multe »

Acnee

Majoritatea adolescentelor se confruntă cu problema acneei la varsta pubertăţii. La naiba, la multe dintre ele problema persistă chiar mai mult. Până acum un an, acesta era şi cazul meu. Încercam în zadar să ascund coşurile sub straturi groase de fond de ten şi corector, în cele mai multe zile, rezultatul era chiar mai neplăcut. Situaţia a durat ceva vreme, până într-o zi când am aflat despre o cremă miraculoasă, culmea, de uz veterinar. Am decis să ignor glumiţele răutăcioase ale tatălui şi prietenului meu şi am încercat-o. Sinceră să fiu, nu am fost deloc surprinsă să văd că dă rezultate, pentru că a avut recomandări foarte bune. De altfel, multe dintre voi probabil că folosiţi deja aceasta cremă sau aţi auzit de ea.

Funcţionează aşa de bine deoarece conţine 3 antibiotice. Un tub de miazon are 36 de grame şi ultima oară când l-am cumpărat era la preţul de 9 lei.

Pentru că eu încerc să evit antibioticele pe cât posibil, de fiecare dată aplic crema doar pe zonele cu probleme (în jurul nasului, între sprancene, bărbie sau direct pe coş), însa dacă problema ta este mai gravă, ai putea-o aplica pe toată faţa. Se absoarbe destul de greu şi are o textură şi un miros aparte (nu miroase urât, dar nici frumos, însă destul de puternic), aşa că nu vă sfatuiesc să o folosiţi dacă aveţi de gând să ieşiţi din casă. Cel mai bine ar fi să o aplicaţi seara şi să o lăsaţi să acţioneze peste noapte.

O recomand cu căldură toturor celor care au probleme cu coşurile, indiferent dacă sunt băieţi sau fete. La recomandarea mea, au mai folosit-o cu succes fratele şi prietena mea cea mai bună.
Aflați mai multe »

Ads 468x60px

Social Icons

Popular Posts

Featured Posts

Un produs Blogger.