10 obiceiuri sănătoase

sursa: www.tumblr.com
Cu toţii ne dorim să fim fericiţi. Pentru mulţi dintr noi, să fim fericiţi înseamnă să avem succes. Descoperă acum cum îţi poţi accelera drumul spre succes cu ajutorul a 10 obiceiuri sănătoase.

Obiceiurile de zi cu zi reprezintă baza succesului în viaţă. Lucrurile mărunte pe care le facem în fiecare zi ne pot învăţa cum să ne îmbunătăţim vieţile şi să ne atingem scopurile. obiceiurile bune ne ajută să ne realizăm visele , să slăbim, să abţinem acea promovare sau să scriem în sfârşit cartea aceea pe care am tot amânat-o atâta timp.

Învaţă cum să ai obiceiuri sănătoase, care te vor face fericită, mulţumită şi împlinită.

1. Fă sport în fiecare zi


sursa: www.tumblr.com
Ce au în comun toţi oamenii de succes? faptul că îşi fac timp să transpire puţin în fiecare zi. Corpul nostru este prima unealtă de care avem nevoie în drumul nostru spre succes şi trebuie să ne asigurăm că această unealtă este într-o stare cât mai bună. un corp sănătos supravieţuieşte mai uşor unei zile încărcate.

Nu îţi abuza corpul consumând mâncare nesănătoasă şi neglijând exerciţiile fizice zilnice te vei simţi letargică, înceată, într-un cuvânt, nu te vei simţi deloc bine. Te vei îmbolnăvi mai frecvent ţi vei fi epuizată la sfârşitul săptămânii. Vei arăta şi te vei simţi rău.

Făcându-ţi timp în fiecare zi pentru sport, corpul tău te va răsplăti. activitatea fizică întăreşte fiecare parte a corpului, de la plămâni, până la inimă şi creier. Te vei simţi mai vine, vei avea o dispoziţie bună, vei arăta încredibil şi, nu în ultimul rând, vei trăi mai mult! :)

Fructe de mare, sursa: www.tumblr.com
2. Mănâncă sănătos

După cum spuneam mai devreme, pentru a-ţi asigura succesul ai nevoie de uneltele potrivite. Şi, aşa cum unei super-maşini îi trebuie un super-combustibil, şi corpului tău îi trebuie combustibilul potrivit.

Consumă multă hrană crudă, fructe şi legume, carne slabă, peşte, nuci, seminţe, cereale, etc.





3. Ascultă mai mult decât vorbeşti

Cum ai putea să înveţi lucruri noi, să descoperi concepte noi sau să fii inspirat de idei noi dacă vorbeşti tot timpul? Priveşte fiecare interacţiune ca o nouă ocazie de a fi inspirată. Cu inspiraţie şi înţelepciune, succesul este garantat. De asemenea, oamenii vor fi atraşi de tine pentru că vor observa că îi asculţi atunci când vorbesc. În ziua de astăzi, aceasta este o calitate foarte preţuită.

4. Nu judeca

Este uşor să judeci o carte după coperţi şi să presupui ce e mai rău (sau nvers) despre anumiţi oameni sau anumite situaţii. Însă oamenii de succes ştiu că orice poveste are cel puţin două variante şi că nimic nu e pur şi simplu alb sau negru.

Data viitoare când te simţi pe punctul de a cădea pradă prejudecăţilor, rezistă tentaţiei! Aşteaptă o vreme, foloseşte-ţi logica şi instinctul şi abia apoi ia o hotărâre.

5. Fi amabilă şi cu cei care nu te pot ajuta cu nimic

Când urci pe scara succesului ţi se poate întâmpla să uiţi uneori de cei pe care îi întâlneşti oe drum. Fie că e vorba despre cineva care te-a ajutat (direct sau indirect), fie că e vorba despre o cunoştiinţă nouă, trebuie să conştientizezi faptul că ambele persoane sunt egale ca importanţă.

Fii amabilă şi drăguţă cu toată lumea. Chiar daca nu crezi în karma, vei observa că vei avea mereu de câştigat. Îţi vei construi o reputaţie bună şi un caracter de nota 10. Te vei simţi bine în pielea ta şi te vei fi mulţumită la găndul că ajuţi pe cineva chiar dacă, personal, nu ai nimic de câştigat.

6. Concepe un plan

Acest obicei pare simplu, dar el este de fapt foarte important. Cu toţii avem anumite scopuri în viaţă. Fie că vrem să fim directori de firmă sau staruri la Hollywood, există întotdeauna acel ceva la care aspirăm şi care, de obicei, este destul de greu de atins. Dacă te rezumi doar la acest scop, va fi ca şi cum ai încerca să sari la o înălţime de 8 metrii fără niciun fel de ajutor. În loc să faci acest lucru, separă marele scop în mai multe scopuri mai mici, uşor de realizat. Dezvoltă-ţi aptitudinile şi capacităţile, astfel încât cei 8 metrii să devină 7, apoi 6, apoi 5 metrii şi aşa mai departe.

7. Mergi la culcare devreme şi trezeşte-te dimineaţa

Acest lucru pare greu de realizat, mai ales dacă ai o viaţă socială foarte activă, dar adevărul este că, dacă vrei să ai succes, trebuie să creezi un mediu propice succesului. Cei mai mulţi oameni de succes sunt calmi, controlaţi şi plini de viaţă. Mergând devreme la culcare nu doar că te vei odihni mai mult (şi mai bine), dar vei scădea şi nivelul stresului, îţi vei îmbunătăţi capacitatea creierului de a asimila lucruri noi şi îţi vei întări organismul. Trezindu-te devreme vei avea mai mult timp pentru exerciţii fizice zilnice şi pentru a planifica activităţile pe care vrei să la întreprinzi în acea zi. Cine se trezeşte de dimineaţă departe ajunge.

8. Meditează

Ştii cum e atunci când aştepţi o veste importantă (rezultatul unui examen, hotărârea şefului în privinţa noului tau proiect, etc)? Chiar dacă eşti în oraş cu prietenele, nu te poţi abţine să nu verifici telefonul la fiecare 2 minute pentru a fi sigură că nu te-a contactat nimeni să îţi dea marea veste. Nu eşti atentă la ce se întâmplă în jutul tău şi mintea ta este bombardată în mod constant de idei care încep cu "dacă..." (Dacă am picat?)

Acesta este modul în care funcţionează creierul multor oameni în fiecare zi. Călugării budişti folosesc sintagma "minte nebună după bani" (crazy money mind) atunci când se referă la acest aspect. Atunci când trecem rapid de la un sibiect la altul, apoi ne întoarcem mental la cel anterior şi tot aşa, mintea noastră nu se poate găsi într-o stare prea plăcută. Dacă vrei să ai succes, trebuie să îţi controlezi mintea şi gândurile.

S-a dovedit ştiinţific faptul că dacă meditezi în mod regulat dispoziţia şi abilităţile cognitive ţi se va îmbunătăţi,  corpul se va re-energiza, iar nivelul stresului va scădea.

9. Fi pozitivă

Gândurile noastre sunt lumea noastră. Ceea ce gândeşti influenţează felul cum te simţi, cum te porţi şi, prin urmare, forma pe care o va lua viitorul tău. Este perfect logic ca atunci când urmăreşti rezultate pozitive să fie necesar să gândeşti pozitiv.

Deşi meditaţia te ajută să îţi stăpâneşti mintea, gândurile negative trebuie neutralizate şi eliminate chiar şi atunci când nu meditezi. Pe parcursul zilei, atunci când detectezi un gând negativ, respinge-l. Concentrează-te pe ceea ce este pozitiv.

Nu trebuie să fii extrem de optimistă (Ura! Am fost concediată! Am mai mult timp să mă uit la televizor!), dar ai putea măcar să încerci să vezi partea bună a lucrurilor (OK, mi-am pierdut slujba, dar n-am mai avut nicio provocare în ultima vreme şi poate cămi-ar prinde bine să încerc ceva nou).

10. Fii recunoscătoare pentru ceea ce ai

Nu în ultimul rând, conştientizează cât de des poţi toate lucrurile frumoase din viaţa ta. La urma urmei, la ce bun atâta succes dacă nu ştii să-l apreciezi? Învaţă să apreciezi lucrurile mărunte şi frumoase ale vieţii. Poţi chiar să ţii un "jurnal al recunoştiinţei". La început, scrie în fiecare zi câte un lucru pe care îl apreciezi. Apoi, cu timpul, încearcă să descoperi câte 3 sau chiar 5 lucruri pe zi.

Aflați mai multe »

Ads 468x60px

Social Icons

Popular Posts

Featured Posts

Un produs Blogger.