5 super-alimente pentru un par superb vara aceasta

www.tumblr.com
Parul tau este lipsit de viata si de stralucire? Esti ceea ce mananci! Obtine un par minunat vara aceasta adaugand aceste 5 super-alimente in dieta ta.

Stim cu totii ca ceea ce mancam are un impact major asupra felului in care aratam si ne simtim. Insa alegerile noastre alimentare nu ne afecteaza doar pielea si dimensiunea taliei, ci joaca un rol important si in sanatatea parului. Asadar, daca din alimentatia ta lipsesc vitamine si minerale importante, niciun ser sau tratament nu va putea sa iti ofere un par ca in reclamele pentru sampon.

Stim cu totii ca alimentatia influenteaza modul in care aratam si ne simtim. Insa alegerile alimentare nu se reflecta doar in aspectul pielii sau in dimensiunea taliei, ci si in sanatatea parului. Daca din dieta voastra lipsesc vitamine si minerale cheie, niciun ser sau tratament nu iti va oferi un par ca in reclamele la sampon.

www.tumblr.com

























O nutritie buna este baza unui par superb. Daca vrei sa ai un par sanatos vara asta, primul pas este reevaluarea alimentatiei tale. O dieta bogata in grasimi, zahar si cu continut scazut de proteine este un adevarat dezastru pentru par, cauzand probleme de la lipsa stralucirii pana la subtierea prematura. Partea buna este ca e mai usor decat crezi sa introduci cateva super-alimente in dieta ta, astfel incat sa restaurezi sanatatea si frumusetea lui.

1. Acizi grasi omega-3
O alimentatie bogata in omega-3 este esentiala pentru o sanatate optima. Acizii grasi esentiali precum omega-3 nu sunt responsabili doar cu reglarea metabolismului si cu intarirea sanatatii oaselor, ci ajuta si la construirea membranelor celulare la nicelul scalpului. La randul lor, aceset membrane secreta uleiurile naturale care impiedica uscarea parului si ajuta cresterea parului. prin urmare, deficienta de omega-3 poate cauza caderea parului, ruperea lui, matreata si mancarimi ale scalpului.
Pestele este o sursa excelenta de acizi grasi omega-3. Incearca sa consumi somon sau, daca vrei ceva mai accesibil ca pret, sardine cel putin o data pe saptamana. Alte surse de omega-3 sunt cerealele integrale, nucile sau semintele de dovleac.

2. Fier
www.tumblr.com
Parul are nevoie constanta de nutrienti pentru dezvoltarea celulara. Insa corpul nostru il considera ca fiind un tesut non-esential, plasandu-l pe ultimul loc in topul prioritatilor sale. Prin urmare, in cazul unei deficiente de fier, parul poate primi o cantitate foarte mica din acest mineral (sau chiar deloc) deoarece organismul il directioneaza catre organele vitale. Acest lucru duce la subtierea firului de par si caderea lui, cele mai expuse fiind femeile gravide sau vegetarienele.

Daca iti cade parul verifica-ti nivelul fierului din organism. Consuma alimente bogate in fier precum pestele, semintele de dovleac, spanac, diverse tipuri de varza, căpşuni, pepene galben, struguri, smochine, prune, cereale. Daca nu iti plac legumele poti consuma si fructe de mare, ficat de pui si orice tip de carne

3.Zinc
Zincul joaca un rol important in reglarea functiilor cognitive si biologice ale organismului. Este vital pentru fertilitate, un bun sistem imunitar si, desigur, pentru sanatatea pielii, a unghiilor si a parului. Zincul accelereaza regenerarea celulara, asa ca deficienta lui poate duce la caderea parului, lipsa stralucirii si chiar albire prematura. Zincul este disponibil si sub forma de tablete, dar se gaseste si intr-o serie de super-alimente: carne rosie, fructe de mare, nuci, oua sau iaurt.
www.tumblr.com

4. Vitamina C
Vitamina C este un alt element cheie pentru optimizarea sanatatii parului, intrucat ajuta organismul in productia de colagen si tirozina. Colagenul acopera si protejeaza firul de par, in timp ce tirozina ajuta la pastrarea intacta a celulelor foliculelor firului de par. De asemenea, vitamina C este un antioxidant care accelereaza cresterea parului. Deficienta poate cauza varfuri despicate, lipsa stralucirii si ruperea firului de par.

Consumul alimentelor bogate in vitamina C nu doar ca va imbunatatii aspectul parului tau. 250mg de vitamina C pe zi vor mari productia de colagen si te vor scapa si de riduri. Alimente bogate in vitamina C sunt fructele (afine, portocale, grapefruit, kiwi, etc). Puteti face un suc de fructe delicios. Pentru mai multa savoare adaugati si rosii, spanac sau ardei verde.

www.tumblr.com
 5. Biotina
Ultimul ingredient in reteta pentru obtinerea unui par minunat vara aceasta este biotina. Cunoscuta si ca vitamina B7, ea ajuta organismul in procesarea grasimilor, proteinelor si carbohidratilor. Este dovedit stiintific ca biotina ajuta la accelerarea cresterii parului, ceea ce este ideal pentru cele dintre noi care au firul subtire.
Spre deosebire de fier, o deficienta de biotina este destul de neobisnuita, insa pentru a vedea o diferenta reala in aspectul parului este necesar sa ingerezi o cantitate de 5 mg de biotina pe zi. Incepe prin a adauga in dieta ta swiss chard (frunzulitele acestea conti si antioxidanti care sunt numai buni pentru parul lipsit de viata). Alte alimente bogate in vitamina B7 sunt ouale si laptele.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ads 468x60px

Social Icons

Popular Posts

Featured Posts

Un produs Blogger.