Îngrijire pe timp de iarnă: părul

Iată, fetelor, câteva sfaruri pentru protejarea părului de vremea rea:

1. poartă o căciulă, pălărioară, fes, etc, dar ai grijă să nu fie prea strâmt, altfel va afecta circulaţia sanguină a scalpului.

2. evită să te speli pe cap cu apă fierbinte. La fel ca în cazul pielii, apa fierbinte absoarbe umiditatea părului şi în usucă. Alege mai bine apa călduţă.

3. spală-te pe cap mai rar decât de obicei şi aplică balsam de fiecare dată. Pentru înlăturarea balsamului foloseşte apă rece (dacă eşti sensibilă, clăteşte scalpul cu apă călduţă şi restul părului cu apă rece). Nu doar că vei fixa apa în firul de păr, dar îi vei conferi şi mai multă strălucire.


4. evită folosirea aparatelor de coafat (uscător, ondulator, placă, etc). Dacă este nevoie neapărată de o astfel de coafare, nu uita să aplici un balsam fără clătire care să protejeye împotriva căldurii.


5. nu ieşi afară cu părul ud. În primul rând pentru că sigur se va găsi cineva care să te ia la rost şi în al doilea rand pentru că parul îţi va îngheţa şi se va rupe cu foarte mare uşurinţă.

6. nu folosi produse care conţin alcool. Alcoolul usucă părul şi scalpul şi avem deja destule probleme din pricina asta datorită vremii reci.

7. pentru o îngrijire suplimentară, ia puţin ulei de măsline în palme şi aplică-l pe toată lungimea părului, începând de la vârfuri. Lasă-l să acţioneze peste noapte.

PS: nu uita să bei multă apă pentru o hidratare din interior!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ads 468x60px

Social Icons

Popular Posts

Featured Posts

Un produs Blogger.