Îngrijire pe timp de iarnă: pielea

Deşi nu mai credeam că e posibil, iată că a venit în cele din urmă şi iarna, în adevăratul sens al cuvântului. Vrei-nu-vrei, trebuie sa schimbi totul la tine: hainele, obiceiurile şi chiar dispoziţia. De ce nu ţi-ai schimba şi ritualul de îngrijire a pielii?

Trecerea bruscă de la temperatura joasă de afară la cea ridicată din casă face ca pielea să se usuce, să se cojească şi să îţi dea o senzaţie deloc confortabilă. De aceea este foarte important să îi asiguri tenului tău o hidratare constantă. Însă loţiunile şi cremele pe care le foloseşti pe timpul verii s-ar putea să nu aibă efect. Înlocuieşte loţiunile pe bază de apă cu unele hidratante pe bază de ulei, care să reţină nivelul optim de umiditate al pielii.

Pentru tenul gras sau mixt, alege o cremă-loţiune care să nu îţi astupe porii. Atenţie! Aplicarea loţiunii de corp pe faţă poate duce la apariţia coşurilor.

Nu uita să îţi hidratezi pielea în fiecare zi, chiar de mai multe ori pe zi dacă este posibil. După duş sau după curăţarea feţei, având încă pielea umedă, aplicaţi crema/loţiunea. Poartă întotdeauna în geantă o sticluţă sau o cutiuţă cu cremă de mâini şi aplic-o ori de câte ori simţi nevoia. Seara aplică din belşug o cremă intens hidratantă, iar dimineaţa înlatur-o cu apă calduţă.

După cum aţi observat, am spus "apă călduţă", nu "apă caldă". Multora dintre noi le place să facă duşuri fierbinţi, însă lucrul acesta nu este bun pentru piele. Vi s-a întâmplat vreodată ca, după duş, să va simţiţi mainile uscate? Lucrul acesta se datorează faptului că apa fierbinte extrage umezeala din piele, provocând uneori chiar mâncărimi.

Deşi este important să ne exfoliem pentru a scăpa de celulele moarte ale pielii noastre, limitaţi-vă la a face acest lucru doar o dată pe săptămână. Nu uitaţi să aplicaţi loţiune de corp după duş.

Pentru hidratarea buzelor, alege un balsam bogat în vitamina E. Aplică-l şi înainte de culcare.

Călcâiele sunt partea cea mai uscată a corpului nostru, aşa că necesită o atenţie sporită. Crăparea călcâielor este foarte deranjantă datorită aspectului urât, dar şi foarte dureroasă. În fiecare seară răsfăţaţi-vă picioarele în apă  călduţă păentru 10 minute, după care aplicaţi o cremă intens hidratantă şi încălţaţi-vă în şosete. A doua zi spălaţi-vă din nou pe picioare. Ideal ar fi să puteţi face asta în fiecare zi, dar dacă nu aveţi timp, încercaţi măcar de două ori pe săptămână.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Ads 468x60px

Social Icons

Popular Posts

Featured Posts

Un produs Blogger.